Само в 7DniVoleibol.bg

В Монтана ще е единствената чиста победа, ЦСКА пада вкъщи

Бившият капитан на ЦСКА и националния ни отбор Борислав Кьосев даде прогнозите си за първия кръг в Суперлигата.

ЦСКА – НЕФТОХИМИК 2010
Категорично този мач е дербито на кръга, неслучайно ще го излъчват по телевизията. Гледах Нефтохимик в битката за Суперкупата и ми харесаха. Имат добра игрова подготовка, въпреки че първенството тепърва започва. ЦСКА събра доста опитни състезатели, имат нов спонсор и със сигурност ще искат да се докажат пред него, но мисля, че гостите имат предимство. Спечелената Суперкупа трябва да им даде самочувствие. Очаквам много интересен сблъсък.
Прогноза: Победа на Нефтохимик с 3:1

ЛЕВСКИ-СОФИЯ – ТЕТЕВЕН ВОЛЕЙ
Заради проблеми със зала “Универсиада” Левски ще бъде домакин в Горна Малина. “Сините” със сигурност са фаворити в този мач. Отборът на Тетевен направи селекция в последния момент и трудно ще успее да се противопостави на амбициозния отбор на Левски. Мисля, че контузиите, които лекуваха доскоро състезателите на Петър Шопов, няма да окажат влияние на представянето на тима. Те имат по-качествени състезатели.
Прогноза: Победа на Левски с 3:1

ПИРИН – АРДА
През лятото Пирин беше напуснат от централния блокировач Георги Чалъков и от разпределителя Николай Кичуков. В този отбор обаче се работи добре и смятам, че той е фаворит в срещата.
В Арда има много кадрови проблеми, не вярвам гостите да окажат сериозен отпор в традиционно негостоприемна за гостуващите отбори зала в Разлог.
Прогноза: Победа на Пирин с 3:1

МАРЕК – ДОБРУДЖА 07
Със сигурност ще се получи интересен мач, който Добруджа ще спечели. Тази година съставът на Марек не е толкова сериозен. Разпределителят Николай Манчев избяга в Левски, Георги Елчинов премина в Пирин и треньорът Найден Найденов ще разчита предимно на млади момчета. От друга страна, в мача за Суперкупата се видя, че Добруджа разполага с повече аргументи. Мирослав Живков има добре окомплектован и добре подготвен състав.
Прогноза: Победа на Добруджа 07 с 3:1

ЧЕРНО МОРЕ – СЛАВИЯ
Това е битката на аутсайдерите. И двата отбора бяха в долната дивизия миналия сезон, но все пак смятам, че Черно море има по-добър състав, което се видя и на приятелския турнир във Варна от предсезонната подготовка. Домакинството също им дава предимство.
Младият отбор на Славия реално няма с какво да се противопостави.
Прогноза: Победа на Черно море с 3:1

МОНТАНА – МИНЬОР
В Монтана в сряда честват 70 години волейбол в града. Не само заради това очаквам домакините да минат с лекота през Миньор. Монтана разполага с по-добър състав и независимо от контузиите на разпределителя Любомир Агонцев и диагонала Минчо Минчев не би трябвало да има проблем в тази среща. От това, което видях до момента, отборът на Миньор не е нещо особено, въпреки че привлякоха ветерана Костадин Стойков и още двама-трима нови играчи.
Прогноза: Победа на Монтана с 3:0

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *